Graniver-glas

Er is mij vaak gevraagd of ik het graniver-glas zou willen verkopen. Tot nu toe heb ik dat nooit gedaan. Maar daar is verandering in gekomen. U bent nu in de gelegenheid om in het bezit te komen van het unieke graniver-mozaïekglas. Kleurecht, vorstbestendig en voor vele doeleinden geschikt o.a. stapstenen!

mozaiek

Alle kleuren gemengd, nu voor de zeer voordelige prijs van € 5,00 per kilo
Op kleur gesorteerd € 8,00 per kilo

Exclusief Graniver-glas

De naam “Art Graniver” is ontleend aan de naam van het in 1924 in Leerdam uitgevonden Graniver-glas. Het glas werd daar tot ongeveer 1940 in tegelvorm geproduceerd en werd aanvankelijk gebruikt voor vloer- en wandbekleding. Daarvan werden patronen en randen gelegd. Nu wordt het door mij als enige ter wereld verwerkt tot wandobjecten met grillige structuren. Dit glas heeft bijzonder mooie oude kleuren en is ondoorzichtig, waardoor het de indruk geeft een soort steen te zijn.
Om de schoonheid van dit materiaal nog meer tot zijn recht te laten komen en een spanning op te roepen tussen lijnen, vormen, vlakken, kleuren, glinsterend of mat, combineer ik het glas met andere materialen. Juist deze tegenstellingen en contrasten inspireren mij telkens weer bij het maken van de wandobjecten.

amagro mozaiek

Stapsteen 23 x 23 cm.
Benodigd Graniverglas 1 kg.